Ekologija

Izgradnja doma se odmah povezuje sa pitanjem sigurnosti. Posebno danas kada je ekosistem planete Zemlje značajno ugrožen, važno je voditi računa i o ekološkim uticajima svega što se radi. Kompanija Galatop je na svoju listu uvela još jedan ozbiljan cilj – očuvanje okoline.

Proizvodni proces kompanije Galatop se zasniva na svodjenju negativnih efekata po okolinu na minimum. Ekološka osvještenost se naročito ogleda u proizvodnji poliuretanskih elemenata, gdje je sam tehnološki proces sveden na minimalan prostor bez otpadnih produkata, te ne eksploatiše prirodne materijale, nego koristi vještački napravljene polimere. Samim tim priroda je zadržala svoje materijale, a ljudi dobili priliku da imaju prirodan ambijent i u svojim domovima, bez uništavanja njenih resursa.

Očuvanje okoline je uvijek praćeno smanjenjem potrošnje energije, a kad se radi o energetskoj efikasnosti dekorativni kamen Galatop je savršen odabir. Zbog svojih izolacionih karakteristika je odličan materijal za postizanje dvostrukog efekta u vašem domu: efektna estetika i ušteda energije.

Vrijeme je da mislimo i na našu budućnost. Koristimo jednostavne, kvalitetne, multifunkcionalne materijale za naše domove kako bismo sutra imali gdje da stvaramo dom. Galatop je tu da Vam pomogne.

Betonski prouzvodi Galatop, Prijedor